10 oktober 2019
14:00 - 18:00
West-Nieuw West

Op 10 oktober is het thema Welzijn in West. We starten om 14:00 bij Ru Paré. Vanaf daar gaan we op de fiets langs 4 initiatieven. Daar is er ruimte voor een presentatie van de initiatiefnemers en gesprek.

Terug bij Ru Paré doen we met een drankje een korte debrief en een vooruitblik naar de Verdieping op 31 oktober. Fiets je mee? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

CoLab is een tweeluik. Elke tweeluik focust op een thema. Het eerste deel is een verkenning op de fiets: we gaan langs bij verschillende initiatieven met een commons-aanpak. Het tweede deel is een verdieping van het commonsidee op basis van zowel de verkenning als de theorie.

De verkenners hebben een speciale taak. Ze nemen het initiatief goed in zich op en concentreren zich op de organisatie en de commons-elementen. Wat is er commons aan het initiatief? Waar ligt de ruimte om de commonen?

Initiatieven
+ De Buurtcamping Sloterpark/ De Natuurkamer
De Buurtcamping Sloterpark geeft de publieke ruimte van het park aan de bewoners van Geuzenveld en Slotermeer. Het is uitgegroeid tot een echte gemeenschap waar (kampeer)plek is voor mensen met een kleine beurs en een klein sociaal netwerk. De Natuurkamer is een bewonersbedrijf, gegroeid uit De Buurtcamping-groep, die het pand De Drijfsijs samen runt.

+ Lucas Community/Wildemanbuurt
In de Wildemanbuurt wordt door een gemeenschap van bewoners en buren zorg gedragen voor elkaar, de straten schoon gehouden en zorg gedragen voor het groen in de buurt.

Start

Ru Paré,

CoLab // Verkenning Welzijn

Op 10 oktober is het thema Welzijn in West. We starten om 14:00 bij Ru Paré. Vanaf daar gaan we op de fiets langs 4 initiatieven. Daar is er ruimte...

CoLab // Verdieping Welzijn

Op 31 oktober is het thema Welzijn in West. Op 10 oktober verkenden we op de fiets twee inspirerende initiatieven met een commons-aanpak. En stelden...