Lieve commoners!

We nodigen jullie met vreugde uit om op 21 december mee te doen aan de oprichtingsassembly van De Meent, hét Nederlandse Commons-platform. In De Meent kunnen we met elkaar samenwerken én richting de politiek een sterk geluid laten horen. Zodat de Commons weer een duidelijke plek krijgen in de structuren van onze samenleving. 

21 December 2019
14:00 - 17:00
Huis van de Commons

Lieve commoners!

We nodigen jullie met vreugde uit om op 21 december mee te doen aan de oprichtings-Assembly van De Meent, hét Nederlandse Commons-platform. In De Meent kunnen we met elkaar samenwerken én richting de politiek een sterk geluid laten horen. Zodat de Commons weer een duidelijke plek krijgen in de structuren van onze samenleving.

Op deze oprichting-Assembly nemen we jullie mee in:

  • De oorsprong van De Meent: onze verkenningen en jullie input van de afgelopen 2 jaar
  • Het voorstel over hoe vereniging De Meent er uit komt te zien. Met elkaar beslissen we waar de focus komt te liggen.
  • Het oprichten van Stromen (= kringen / werkgroepen) binnen de vereniging. Waar 2 of meer commoners samenkomen ontstaat een Stroom!
  • Stemming over de bestuursleden voor het eerste bestuur van De Meent.
  • Op weg naar een gemeenschappelijke toekomst: word lid van De Meent.

Start een stroom

We hopen dat De Meent een levendig platform wordt met actieve leden, die Stromen starten en samen werken aan een bepaald thema of gebied. Elke Stroom is mogelijk, zolang het past binnen de doelen van De Meent. Denk aan een Stroom over lobbyen, een Stroom stadslandbouw of een Stroom voor het maken van een tijdschrift over commons-initiatieven. Heb je al een goed idee voor een Stroom? Laat het ons alvast weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vereniging en bestuur

De Meent wordt een vereniging met leden. Individuen én initiatieven kunnen lid worden. De jaarlijkse bijdrage is een vrije donatie, zodat we zeker weten dat iedereen mee kan doen. Met je bijdrage ondersteun je De Meent en een of twee Stromen naar keuze.

We hebben een aantal doorgewinterde commoners gevonden die zich kandidaat willen stellen als bestuurslid van De Meent. Jij kan je ook kandidaat stellen voor het eerste bestuur van De Meent! Als je dit wil, stuur dan voor 7 december een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Praktische info

Tijd: 14:00-17:00 met aansluitende pre-kerstborrel :-).
Locatie: Huis van de Commons. Het adres is Gaasterlandstraat 5


 

CoLab // Verkenning Welzijn

Op 10 oktober is het thema Welzijn in West. We starten om 14:00 bij Ru Paré. Vanaf daar gaan we op de fiets langs 4 initiatieven. Daar is er ruimte...

CoLab // Verdieping Welzijn

Op 31 oktober is het thema Welzijn in West. Op 10 oktober verkenden we op de fiets twee inspirerende initiatieven met een commons-aanpak. En stelden...

Oprichtingsassembly De Meent

Lieve commoners!We nodigen jullie met vreugde uit om op 21 december mee te doen aan de oprichtingsassembly van De Meent, hét Nederlandse...